Dal 2011 al 2012 ho avuto la fortuna di poter viaggiare attorno al mondo. 

Partito da solo, zaino in spalla e macchina fotografica, per otto mesi ho viaggiato verso EST vivendo una continua estate attraversando tutti i continenti e vivendo esperienze incredibili ed irripetibili.

L'emozione di vedere una leonessa in caccia, sentirsi piccolo nella Grande Muraglia e  unico nell'Isola di Pasqua, ballare tutta la note al Full Moon Party e partecipare al Carnevale nel Sambodromo di Rio. Ma c'è stata anche  la paura di morire sotto una frana, il terrore di vedersi accerchiato da uno squalo e sentirsi annusato da 'qualcosa' di notte nella foresta amazzonica, rischiare di perdersi tra le montagne della  Patagonia e la rabbia di essere stato derubato a metà viaggio.  Andare in bicicletta con i cambogiani, fare surf con gli australiani, giocare a calcio in spiaggia con i Brasiliani, bere vino con gli Argentini... ma soprattutto conoscere ogni giorno nuove persone, avere la libertà di gestire e di fare, di ogni giorno della propria vita, ciò che si vuole.

Sono così tante e così forti le emozioni che rimarranno indelebili per sempre nella mia memoria e per tutta la vita.

In queste pagine racconto giorno per giorno, come è andata la più grande avventura della mia vita.

 

Chinese restaurants all over the world have the same menu and taste the same. All, except Chinese restaurants in China...

Spring rolls, dumplings, lemon chicken etc etc. this is just a (very) little possibility among a (very) huge choice of dishes here in China.

Unfortunately, language barrier is often a problem, so basically there are two kind of tourists: the one who only rely on known food services (which eventually has no guarantees on food origins and quality)

Pizza Hut, adaptation to environment, Xi'an

and the ones who accept the challenge of eating something even though not pretty sure WHAT they are going to eat.

umh... I guess it was some sort of bolied vegetable. Very good though
Fruit in Supermarket, Beijing
unkwown pieces of terribly smelling meat, Muslim district, Xi'an

In few places there is an English menu, and one can really order strange dishes: from shark fins to frogs, to basically any kind of animal or vegetable. The turtle is served as is, with a plastic glove in order to manually open it.

Turtle dish, Xi'an

In most restaurants (or so called...) there are drawings or pictures of available dishes. Besides, the good news is that in most cases dishes are cooked in real time just in front of you, so one can estimates the quality of the food. The bad news is that... to sometimes kitchens should not be visible....

f05DSC_1601
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In general nothing can be complained on food freshness. In the supermarket - as in the street - many times animals are still alive. Fresher than that, impossible.

selling alive fish, Beijing supermarket

Maraska.it info

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